JURIDISCHE BESTUURSKUNDE 
IN GRONINGEN

De enige studie Bestuurskunde in Nederland die opleidt tot meester in de rechten

De brede blik van Mark Hollander

Mark Hollander
Het eerste jaar na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als adviseur en onderzoeker bij juridisch en bestuurskundig onderzoeksbureau Pro Facto. Daarna ben ik gestart met een tweejarig Rijkstraineeship bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Een snelkookpan waarin je op verschillende plekken ervaring opdoet binnen de overheid gecombineerd met een opleiding. Zo heb ik onder andere een half jaar gewerkt bij het Kabinet Minister-President bij het ministerie van Algemene Zaken in het politieke epicentrum van Den Haag.

Na het afronden van het traineeship werk ik nu als beleidsmedewerker bij de directie Hoger Onderwijs & Studiefinanciering van het ministerie van OCW. Ik adviseer de minister waar het gaat om kwaliteitszorg en governance in het hoger onderwijs. In mijn dagelijkse werk vorm ik beleid voor de minister, beantwoord ik vragen van de Tweede Kamer, bereid ik debatten voor, schrijf ik mee aan wetsvoorstellen en bezoek ik regelmatig universiteiten en hogescholen om de praktijk van dichtbij te zien. Door de politieke waan van de dag is geen dag voorspelbaar.

Als projectleider van een experiment op het gebied van kwaliteitszorg heb ik afgelopen jaar alle stadia van overheidsbeleid meegemaakt. Beginnend als beleidsvoorstel, langs de minister en de ministerraad, met advies van de Raad van State en uiteindelijk behandeling in de Tweede Kamer: precies zoals in het Seminaar Wetgeving tijdens mijn studie Juridische Bestuurskunde. Het komt dan ook dagelijks van pas dat ik zowel een juridische als bestuurskundige achtergrond met daarbij een politieke blik. Een combinatie die onmisbaar is voor elke organisatie in de publieke sector!

Vraag informatie

   Mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kom naar onze open dagen en voorlichtingen

meer informatie