JURIDISCHE BESTUURSKUNDE 
IN GRONINGEN

De enige studie Bestuurskunde in Nederland die opleidt tot meester in de rechten

Wat doet Anneloes Brunt?

Anneloes Brundt
Na mijn afstuderen kon ik meteen aan de slag bij de provincie Overijssel als beleidsmedewerker Openbaar Bestuur en Kabinet. In deze functie houd ik me bezig met de kwaliteit van het Overijsselse openbaar bestuur, één van de zogenaamde provinciale kerntaken.

Mijn afdeling zit dicht op ons bestuur en de politiek, dus er is altijd dynamiek. Ik heb een aantal vaste onderwerpen waar ik me op richt, maar er kunnen ook ineens kwesties oppoppen die aandacht vragen, zoals een motie van Provinciale Staten.

Wat ik doe, kun je grofweg opdelen in beleidsuitvoering, -advisering en -ontwikkeling. Mijn onderwerpen zijn onder meer samenwerking met andere overheden (bijvoorbeeld bij de vluchtelingenopvang), interbestuurlijk toezicht en bestuurlijke integriteit. Ik adviseer ons bestuur, denk mee over nieuw beleid en zorg dat de plannen worden uitgevoerd. In de praktijk betekent het dat ik het ene moment adviseur ben van de Commissaris van de Koning tijdens een vergadering met burgemeesters, en het andere moment een brief schrijf aan de minister. De ene dag overleg ik met collega’s van andere provincies over hoe we ons toezicht op gemeenten kunnen verbeteren, en de volgende dag spreek ik met externe consultants over een onderzoek dat ze voor ons doen.

Het gaat in ieder geval altijd om actuele, maatschappelijke vraagstukken. Dat ik die – door mijn juridisch-bestuurskundige achtergrond – vanuit diverse invalshoeken kan benaderen, komt goed van pas!

Vraag informatie

   Mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kom naar onze open dagen en voorlichtingen

meer informatie